کولر گازی یا آبی؟ چرا؟
همان طور که می دانید در وضعیتی به سر می بریم که گرمای هوا در اکثر شهرها و حتی در برخی روستاها به علت شرایط اقلیمی و نیز صنعتی شدن، رو به افزایش است. این مسئله با نزدیک شدن به فصل گرما اهمیت دیگری دارد و بسیاری از ما به سراغ تجهیزاتی چون کولر گازی یا آبی می رویم تا با استفاده از آنها تحمل گرما را آسان تر کنیم. بر سر انتخاب این دو نوع دستگاه سرمایشی، همواره سردرگمی هایی وجود دارد که البته در صورت اطلاع داشتن از جوانب و شرایط موجود، می توان این سرگردانی را به حداقل رساند و انتخاب درستی داشت.
خنک سازی کولر آبی و مزیت های آن
واقعیت این است کولرهای آبی گزینه مناسبی برای استفاده در مناطق خشک هستند؛ چرا که در این وسایل سرمایشی، خنک کردن محیط از طریق افزایش سطح رطوبت است. این کارایی، به این علت است که در کولر آبی، سرما با استفاده از تبخیر قطرات بسیار ریز آبی که با هوا آمیخته شده، تولید میشود. بر این اساس، کولرهای آبی گزینه مناسبی برای استفاده در مناطق خشک هستند؛ چرا که خنک کردن محیط از طریق افزایش سطح رطوبت است. بسیاری از مصرف کنندگان، هنگام مقایسه کولر آبی و گازی، اولین مزیت های کولرهای آبی را پایین بودن هزینه های معمول و اولیه آنها می دانند. در واقع، کولرهای آبی علاوه بر قیمت ارزانی که دارند، مصرف برق کمتری نیز دارند. همچنین، هزینه نصب، تعمیر و نگهداری کمتری نسبت به کولر گازی دارند.
شرایط مؤثر در انتخاب کولر مناسب
با وجود مزیت هایی که در بالا برای کولرهای آبی ذکر شد، در حال حاضر، تحت تأثیر شرایط اقلیمی و محیطی، در برخی از مناطق، این تجهیزات، دیگر پاسخگوی نیاز شهرنشینان نیستند. در ادامه به بیان برخی از این شرایط می پردازیم.
در صورتی که قصد دارید کولر آبی بخرید، توجه به این نکته لازم است که بر اساس بحران کم آبی که با آن مواجه هستیم و معضلات این نوع وسایل خنک کننده، شاید طی سال های اخیر استفاده از آنها دیگر همانند گذشته منطقی و مقرون به صرفه نباشد و به ناچار برای اینکه بتوانیم چالش کمآبی را پشت سر بگذاریم بایستی در مصرف آب دست به تغییر الگو بزنیم. برای توضیح بیشتر باید بگوییم یکی از معایب کولر آبی مربوط به میزان مصرف آب آنها میباشد. میزان آبی که یک کولر آبی مصرف میکند برحسب ظرفیتی که کولر دارد متفاوت خواهد بود اما اگر بخواهیم با داده و عدد، یک گزارش سرانگشتی بدهیم، باید گفت میزان مصرف آب یک دستگاه کولر آبی بین 30 تا 45 لیتر آب در ساعت است. بنابراین این عدد در 24 ساعت شبانهروز، به رقم قابل توجه 700 لیتر خواهد رسید که در دوران کم آبی که در آن زندگی می کنیم، مقدار زیادی محسوب میشود.
برای مطالعه متن کامل مقاله به مجله تأسیساتی ونداد تجهیز مراجعه کنید.