کولر آبی سلولزی و کولر معمولی یا پوشالی
مزایای کولر آبی سلولزی
سیستمهای خنککننده تبخیری که به کولرهای آبی معروف بوده و جزو سیستمهای پرطرفدار تهویه مطبوع محسوب میشوند، از یک مکانیسم خیلی ساده برای سرما بخشیدن به محیط استفاده میکنند. این کولرهای آبی بر اساس انرژی نهان تبخیر آب طراحی شدهاند. روش کارشان نیز به این صورت است که هوای گرم محیط بیرونی را از لابهلای پدها و پوشالهای خیس خود عبور میدهند تا این هوای گرم عبوری، گرمای خود را به آب داده و خنک شود. سپس هوایی که خنک شده است، به کمک فنهای کولر وارد کانال کولر میشود و در محیط داخلی منزل منتشر میگردد.
از پد سلولزی به عنوان واسطه تبخیر مدرن و جهت افزایش بازده خنکی استفاده می شود. لذا در شرایط یکسان با استفاده از کولر سلولزی می توان به سرمایش بیشتر دست پیدا کرد. این امر به دو دلیل عمده زیر تحقق می یابد:
1- راندمان تبخیر بالاتر و کاهش دمای هوای خروجی از کولر سلولزی
2- هوادهی مناسب به همراه قابلیت جبران افت فشار بالای ناشی از کانال
نکته مهم دیگر ثبات راندمان سیستم های تبخیری در دوره کارکرد است. به طور مثال در کولر سلولزی انرژی افت بازده خنکی بعد از حدود سه دوره کارکرد در مقایسه با حالت اولیه بسیار ناچیز است. که در کولرهای آبی متداول (پوشالی) کاهش میزان خنکی بعد از مدت زمان مشابه کارکرد بسیار بیشتر بوده که علت عمده آن به دلیل ساختار واسطه های تبخیری پوشالی می باشد که ثبات و ایستایی لازم را در دوره کارکرد ندارند.
برای اطلاعات بیشتر در زمینه مقایسه کولر آبی معمولی و سلولزی به مجله ونداد تجهیز مراجعه کنید.